Registreringsnummer

Der skal altid søges om tilladelse til at sejle med motordrevne fartøjer i Gudenåsystemet, og fartøjet skal være forsynet med et registreringsnummer.

Der ansøges elektronisk over internettet, både hvis man ønsker et permanent nummer, eller blot et gæstenummer til en begrænset periode. Sejlads uden registreringsnummer straffes med bøde.


Registrering foregår her.

Registreringsnummeret skal udføres i arabertal og bogstaver, og skal før fartøjet anvendes til sejlads, påmales eller påmonteres på begge sider af fartøjet. Registreringsnummer skal placeres så tæt på forstavnen som muligt og på en sådan måde, at det er let læseligt. Bogstaver og tal skal være minimum 8 cm høje, stregtykkelse minimum 1 cm. Farven på bogstav og tal skal være i stærk kontrast til fartøjets skrog eller det emne, det påmales eller monteres på.

Registreringsnummeret skal til enhver tid holdes intakt, rent, letlæseligt og må ikke være tildækket under sejlads.

Registreringsnummeret køber du her

Nye regler om gebyr
Fra 1. maj 2011 træder nye regler i kraft.
For motordrevne fartøjer indføres der et årligt gebyr på 200 kr. for registreringen. Alle motordrevne fartøjer, som allerede er registreret, skal efter 1. maj 2011 genregistreres, og gebyret skal betales for at opretholde tilladelsen til sejlads i Gudenåsystemet. Motordrevne fartøjer inkluderer motorbåde, sejlbåde med påhængsmotor, robåde med påhængsmotor, elbåde og alle andre fartøjer, der benytter sig af motor til fremdrift.

Retur